Bianca

Det skramlade till i mailboxen och det var bilder från Carina! Carina, min goda vän, var med i cobvärlden tidigt och genom henne blev jag också indroducerad. Vi pratar 80-tal. Till min kära ungdomskamrat har vi sålt två welshar som ettåringar, en sekt D och en sekt C. Bianca och Athena. Bianca har dessutom fölat 2009, ett stoföl fölmönstrat med 40 poäng! Bianca är premierad med 38 p och är även inkörd. Rids förstås också! Här kommer härliga nytagna bilder på Carina och Bianca!

Bianca, den coola! I förgrunden ser vi lillstumpan Cabina som ska fylla ett år i maj. Bianca är undan vår Powysvalley Desdemona och efter Burhults Black Commence. Cabinas far är Tyrrestrups Highlight.

Jättestort tack för bilderna Carina och tack för att du sköter om "mina" bebisar så bra!

Nedan är en bild på Athena, två år, i Lerum där hon silverbelönades på SWF:s Lokalutställninig. I år blir det premiering! Spännande! Athena rids in av Carina denna vinter. Athena är helsyster till vår Casablanca, halvsyster till Cabina, Biancas föl! Bianca är helsyster med Långåsens Black Cassio. :o)


Foto: Frida Westergren

Chicago och Cassio

Ägnar detta inlägg helt åt pojkarna Chicago och Cassio vars liv i dagarna har förändrats. Chicago är Pawnees förstfödde och e. RWC-hingsten Kokkedals Grounau Baby, och Cassio är Desdemonas Guldson e. RWD-hingsten Burhults Black Commence. Båda dessa grabbar köpte Hannah Andersson av oss som föl , åren efter varandra. Chicago är född -04 och Cassio -05.

Foto: Emelie Gertmo


Foto: Anna Enmark

Vi har haft förmånen att följa dessa uppfödningar på nära håll och har haft mycket roligt ihop dessa år, Hannahs familj och vi. Chicago fick en speciell plats i Hannahs hjärta eftersom han var hennes första egna häst. På fölmönstringen för Morgan Johnsson fick han 38 p och Morgan tyckte att han var värd att spara och visa som tvååring igen. Tyvärr gick inte det. Kulorna ville inte ner så han kastrerades istället våren -06. Han reds in utav Linda Tordebring och blev mycket omtyckt utav henne. Chicago var en speciell liten gosse. Snäll men med attityd. Energi till tusen! Älskade att jobba och att bli ompysslad. En liten otursfågel var han också. Råkade ut för en del otroliga omständigheter som kostade en och annan krona pga otur kan man säga. Hannah ställde ut Chicago några gånger, då blev han silverbelönad.

Foto: Tordebring

Cassio fölmönstrades med 39 p och fick många vitsord av Morgan Johnsson som något utöver det vanliga, välbalanserad och mycket bra! En snällare hingst har inte funnits (vågar jag påstå!) och Hannah var mån om att ge Cassio de bästa förutsättningar att utvecklas som hingst. Han Guldbelönades som 1åring på hingstutställningen på Grevagården. David Blair var domare. Kändes mycket bra! Hannahs hästar levde sina liv, och det blev också små människobarn i familjen. Detta gjorde att Cassio inte visades som 3åring på våren, men väl på hösten det året fick han komma ut på en utställning och fick då 38 p utav Madeleine Beckman som hade mycket gott att säga om honom. Poängen ansågs utvecklingsbar då Cassio var lite omusklad vid tillfället och inte heller så tränad. Hannah kände sig motiverad att satsa på Kvalitetsvisning året därpå. Cassio reds in utav Jenny Svartholm som enbart hade gott att säga om denna hingst! Han matchades inför visningen och kunde även göra enkelt bruksprov. Nämnden gav dock inte Cassio tillräckliga poäng för kvalitetsbokföring, 38 p blev det, och Hannah beslutade sig för att skära honom.

Foto: Karin Andersson
Cassio var ju redan som hingst en fantastisk ridhäst. Här ses han med Hannah och dottern Thilda, men nu som valack.
Några månader senare efter kvalitetsvisningen ställde Hannah ut honom i Lerum på Svenska welshponnyföreningens lokalutställning. Han gick i en klass tillsammans med totalt fyra cobvalacker. Döm om vår enorma glädje när han sattes som enda guldbelönade valack i klassen! Domare var Morgan Johnsson.

Foto: Karin Andersson

Foto: Karin Andersson

Hannah har i alla år haft stora problem med sin rygg pga skolios. Nu väntar en eventuell operation och ridningen har för hennes del lagts på hyllan. Efter många tankar fram och tillbaka beslutade Hannah sig för att sälja sina hästar och göra ett uppehåll i hästeriet. Givetvis ett tungt beslut men ibland är de de enda rätta. Båda annonserades ut. Cassio har fått komma till ett aktivt hem och skall bl a bli körhäst! Titta in på nya ägares hemsida www.skoldens.se

Vad det gäller Chicago så blev han mitt i annonseringen sjuk med feber och svår hälta. Otursförföljd som han alltid varit så var skadan såpass allvarlig så att veterinär efter några veckors behandling gav upp och denna dag skall Chicago få somna in för alltid och slippa mer lidande. Så kan det tyvärr gå. Det är inget man önskar givetvis och den lille spjuvern Chicago kommer för alltid att finnas i våra hjärtan.

Vi får minnas alla roliga stunder som varit. Lycka till Hannah med din rygg och vi är som uppfödare glada för att du ägt och förvaltat dessa båda hästar på ett bra sätt. Lycka till säger vi också till Cassios nya ägare! Det är en kanonhäst! Nedan lite bilder från olika tillfällen. Båda pojkarna som föl bland annat.

Foto: Karin Andersson


Foto: Lovisa Andersson


Foto: Karin Andersson


Foto: Karin Andersson




Foto: Karin Andersson

Foto: Daniel Andersson 


Februari-Kung Bore håller sitt grepp

Här brukar vi hålla igång hästarna hela vintern och så även denna in i det längsta. Dock verkar det som om det får bli en vila nu! Jag har skadat/förlyft/förkylt ryggen och är inte alls särskilt frack! Diskbuktning och ischiasvärk! Anders och barnen håller ställningarna och det är ett styft jobb denna vinter som annars är helt perfekt tycker jag med rena hästar, hund och barn! Vackert och ljust är det också. Men nu kan jag inte rida, inte köra Lovisa på träning och inte träna våra tomtar som smeknamnet är på hingstarna.

Longeringen har hittills gått väldigt bra i alla fall! Frisk ska jag nog bli igen också så att arbetet kan fortsätta.


Brabantio går under smeknamnet Bosse och han är liksom Sheridan en go tomte!

Måste också visa bilder på ett annat fortskaffningsmedel än häst som Viktor gillar mycket! Det är vår specialbyggda kärra till fyrhjulingen som tar honom med i naturen. Denna turen gjorde vi förstås innan jag blev justerad i ryggen.


Svinkallt dock men Viktor skall ingen huvudbonad ha! Inga vantar heller. Gäller att inte köra för fort eller att vara ute för länge, men uppskattat var det och vansinnigt roligt för alla! Köra rullstolen i snön är ju inte det lättaste så det här är en kul lösning.

Fortsätter här med nostalgin när man inget annat kan göra... Får tänka tillbaka på tiden då ryggen var ok. :o(  En bild på Lovisa och Alcon i ridhuset på Jutagården där hon deltagit i en jättebra hoppkurs för Anna Jutestrand Tollbom i vinter. :o)


Någon som mer längtar till sina lektioner är nog Emma som rider på Desdemona. Desdemona är en så genomsnäll häst men även pigga Alcon har fungerat bra!

Emma älskar att gosa med hästarna efteråt.
 
Här kommer några bilder från Hjultomten tagna i november.

Redo för lektion. Thea och Pawnee är också med.

Go'a lyckliga Emma! Hästar är roligt!

Alcon är lite svettig för han får gå ett pass med Lovisa först så värsta energin är borta!

Desdemona behöver ingen nedvarvning. Titta! Ser ut som sommar i november-nästan...

Hav förtröstan alla ridsugna vänner! Vi är snart igång igen!


RSS 2.0