Kallt men härligt!

Bara solen skiner så är jag nöjd! Visst kliar det  i fingrarna, det är så mycket jag vill göra men inte kan. Ännu är diskbråcket inte läkt men jag måste tro på att det gör det till slut. Det är mycket bättre nu i alla fall, även om smärtan uti höften och låret plågar på så känner jag mig ändå ganska ledig i kroppen nu mot tidigare. Mycket funkar att göra, samtidigt är det så att jag har lagt mig till med en "sparande" stil och vant mig vid det, så det är först när jag tänker till vad jag kunde göra förut men inte längre, som det känns småsurt. Hoppas jag kan komma tillbaka till ungefär 90% åtminstone vad gäller mina sysselsättningar på fritiden och till 100% när det gäller mitt arbete. Har än så länge reducerade arbetsuppgifter.

Vågade mig upp på hästryggen häromdagen för första gången på 8 månader! Så visst känns det som jag kan ta ut svängarna lite mer. Ridning är jättebra för ryggen under odramatiska förhållanden, skritt tex. Jag och Lovisa red ut tillsammans och det kändes bra. Ingen träningsvärk någonstans! Så musklerna har inte glömt av sig så mycket i alla fall.


©Jenny har skickat bilder med hälsning från Texas! Gullegubbe! Han är harmonisk och tränas. Har hört från folk som sett dem tillsammans att det ser jättebra ut! ;o)

Vi har kattungar som är leveransklara i slutet av november. Är någon sugen så är det bara att säga till!♥
Bilder kommer snart.

Skogsutflykt till häst

Emma, vår lilla ryttarinna, kom med hela sin familj på en trevlig höstutflykt i början av september. Vi hade tur med vädret, sadlade hästarna och flickorna red till tjärnet där vi grillade hamburgare och korv och hade det jättemysigt!

Carolina ryktar Pawnee

Emma och Alcon

Thea och Lovisa är duktiga hjälpredor!

Anders skötte den ena grillen...

..Kjell den andra

Härligt!

Hästarna tycker också att det är mysigt med friluftsliv. Soft liksom...

Pawnees ryttare till vardags - Thea

Lovisa med första egna ponnyn♥

Jakob i kvällssolen

Hoppas vi får tillfälle att göra om detta-blev en lyckad kväll. Man måste ta vara på stunderna i livet! Kram♥


Casablanca och hennes partner

Casablanca är hemma igen från sitt livs första hingstbesök, stannade i Småland ett bra tag. Inte närmaste bit så det fick bli ordentligt gjort när hon väl var på plats.

Impression med son. © Carina Gustafsson

Vi har valt lilla söta Kokkedals Impression RWC 6 till Casablanca KWC 59. Casablanca som är  "up to height" kunde vi kosta på oss en mindre hingst till. Impression är gulsvart så det skulle inte sitta fel med en isabellavkomma här! Casablancas mormor är isabell så med en gulsvart hingst är det inte långt borta kanske. Spelar mindre roll. Vi hoppas nu att Casablanca är dräktig först och främst, skall ultraljuda så småningom. Eftersom hon har gått med hingst ett bra tag och vi inte sett henne brunsta om så väntar vi nog till ett senare ultraljud.

© Carina Gustafsson
Här hälsar Impression faktiskt på Casablancas mormor Pyttan!! Pyttan är 28 år ♥ Hon blir inte dräktig längre, men det är ett A-premierat sto som lämnat diplomston bland annat, och har även nedärvt mycket energi till sina avkommor. Jag blir varm i hjärtat när jag ser den gamla damen.


© Carina Gustafsson

Vi hoppas få fram en fin sektion C-avkomma i denna kombination.

Casablanca med matte Lovisa  © Jakob Andersson


Älsklingar!  © Jakob Andersson

Athenas 3-årstest

Nu är det höst! Ett visst vemod när sommaren lider mot sitt slut, självklart, men jag älskar hösten! Hög luft, lagom temperatur, vackra färger. Bara man slipper regnet så är det perfekt!

Har lite dåligt samvete för hemsidan, får skylla på att det är fullt upp med hästarna - och det är faktiskt sant! Händer en massa kul saker mest hela tiden och det tränas för fullt med alla kusar på något sätt. Fokus den sista tiden har legat på löshoppning hos Sussie Blomqvist. Vännen Carina har varit iväg och hoppat med sina Långåsenhästar; Bianca 8 år, och Athena 3 år. (Carina har köpt två hästar av oss) Jag har samtidigt passat på att träna Sheridan i löshoppning, även om han har ett år kvar till sitt 3-årstest. Det har varit så kul och givande! Alla tre hästarna lossnade det otroligt bra för och jag började vädra diplom för Athena...

Den 11 september var det så dags för årets 3-årstest i Nossebro.

© Annie Johansson

Athena var kalasduktig och ändå gick det fel. Inga stora fel egentligen, men hon blev lite tittig på hindren och det lossade aldrig helt. Hon hoppade det hon skulle och rev inget, men flytet saknades. Tyvärr. Så någon utmärkelse blev det inte, men vi är nöjda och stolta över poängen ändå faktiskt! Det är en jättefin och trevlig häst och vi vet vad hon kan även om det alltid är roligt att ha det på pränt också. Klass 1 på gångarter kan vi säga att det blev i alla fall ( gräns för klass 1 är 45 p när 60 poängskala används)


© Annie Johansson

Man letar naturligtvis efter varför det blev si eller så, och jag tror att tjejen hade behövt ett helt varv i skritt innan lösgaloppen, men det skulle gå undan! Hon hann inte kolla av läget först utan gjorde det sedan under tiden - lite för mycket, och man har ju inte så mycket tid på sig precis. Hon hade kanske helt enkelt behövt lite mer träning innan och då i ett annat ridhus också för att få lite mer erfarenhet. Hjälper inte att det sitter som en smäck hemmavid! Nåväl, det var en jättetrevlig dag med fantastiska domare; Ronny Johnsson och Thord Börjesson. Skarborgs ponnyavelsförening arrangerar dessa tester och även utställningar på ett, tycker jag, utomordentligt bra vis! Väldigt trevligt!

© Lovisa Andersson

Bedömning:

Typ: God, feminin                                                                                        8
HHB: Vackert huvuvd, naturlig resning, välliggande bog, stark rygg och kors    8
EXTR: Ngt gracil, tät och tåtrång                                                                    7
Skritt: Taktmässig                                                                                        8
Trav: Energisk, kort, bra hasarbete                                                               7
Galopp: Vägvinnande, god takt, ganska bra balans, något markbunden            7

Löshoppning, teknik och förmåga:

Taxering: Osäker
Benteknink: Ganska bra
Framåtbjudning: Svag
Spänst:    Viss                    6

Löshoppning, temperament och allmänt intryck:

Samarbetsvilja: Svårpåverkbar
Uppmärksamhet: På hinder - god
Förtroende: Misstänksam - spänd      6

Gångarter: 45 p        Hoppning: 42 p

© Annie Johansson

Supernöjda är vi som sagt ändå och Grattis Carina med familj till en toppenfin häst som ni förvaltat väl!♥


© Annie Johansson

Får återkomma snarast med fler nyheter! :o)

RSS 2.0