Pingstafton- Bosse flyttar

Långåsens Brabantio u. Powysvalley Desdemona RWD 29 e. Tyrrestrups Highlight RWD 19, född 2008. Idag, 22 maj 2010, var det dags för honom att flytta hemifrån.

Brabantio lämnar Ödenäs Västergården, adressen han haft i vinter.

Brabantio är Desdemonas 7:e föl i raden och han har sedan födelsen varit mycket snäll och trevlig. Det är en trygg men lite försiktig pojke och med vänligt sinnelag. Han fick smeknamnet Bosse redan som litet föl. Han var nämligen med mamma på ombetäckning hos pappa Highlight i Partille och grannbarnen där hade svårt att uttala hans riktiga namn. De började kalla honom för Bosse och det har hängt med sedan dess. Lite gulligt!

Brabantio har förmånen att få hamna hos samma ägare, familjen Sköldén, Sköldéns Hästekipage Nygård, där som hans halvbror Cassio finns. Det är väldigt roligt att både rasen welsh cob och våra blodslinjer har fallit denna trevliga hästfamilj i smaken och att det nu finns två halvbröder hos dem, båda födda hos oss.

Här står Anders och Bosse med de nya ägarna Inger och hennes två jätterara döttrar.

Det är alltid sorgligt att släppa iväg en häst som man fäst sig vid men samtidigt var det en väldigt rolig dag då köparna känns så rätt och man vet att ens häst får det bra. Solen sken gott på oss också!

Bosse tittar åtminstone in i kameran....

Lycka till även med Brabantio önskar vi familjen Sköldén!♥

Brodern Cassio är nu igång och känner på lite terräng och hoppning, och han tar det mesta med ro. Lite bilder har vi fått från Inger som jag delar med mig av här nedan.



 

Klövvård

Så var det dags att se över kornas klövar inför utesäsongen. Anders brukar göra det själv men i år anlitade vi Lars Hallqvist som har en bättre verkstol än vi. Betäckningstjuren Dacke skulle nämligen fixa fötterna och när en sådan gosse ska i stolen då får det vara rejäla grejer!

Dacke var emellertid väldigt lugn och fin - en go' gubbe! Men man har inget att sätta emot om Dacke liksom inte vill... Då är det bra med hydrauliska grejer så att det bara åker med.

Till Dackes stora glädje så upptäcktes i samband med verkningen att den, av veterinär nyligen ditsatta, nosringen var av. Måste vara materialfel, och denna flera millimeter stora spricka måste ha irriterat och skavt Dacke i näsan. Här klipper Lars av ringen och Dacke är glad och nöjd. Vi sätter inte dit någon mer. Nu måste det läka i näsan, veterinär hade nämligen piercat på fel ställe också så gamla hålet ska ändå inte användas och nytt kan inte göras innan gamla hålet är läkt. En ring är en falsk trygghet om inte tjuren dagligen hanteras och leds i den som vad tex semin- och betäckningstjurar gör. Dacke får vi hoppas låter sig hanteras ändå i sommar. Han visar prov på gott temperament. En tjur är en tjur dock...

Lars är mycket duktig och nu är alla behövande kor plus Dacke fina om sina klövar!

Allt som hänt...eller nå't

Hjälp vad tiden går! Hinner inte med. Jobbar, rehabiliterar mig så gått det går med diskbråcket, talar om för alla vad de skall göra med alla hästar och allt annat här hemma, så det är fullt upp! ;-) Återigen måste sägas att familjen är duktig, och Lovísa fantastisk som mockar och sköter hästarna så bra. Tomtarna blir också väl omhändertagna hos Jenny och Andreas och det är tacksamt.
Vad har då hänt?

Alla kalvar har kommit. Längesedan nu men har liksom inte hunnit skriva det.. Väldigt nöjda med dem!

Här poserar två av dem, Matilda och Humle

Brabantio och Sheridan är kastrerade. Det blev ett dyrt kalas eftersom båda fick infektion och Sheridans krävde klinikvård... Nu är det betalat och hästarna är friska så det är bara att ta nya muntra tag, även om man ibland funderar på hur mycket hästar får kosta egentligen? Väldigt go'a pojkar är det i alla fall!

Sheridan äntligen hemma igen efter 10 dagar på klinik!

Alice är parad! Hane blev Doddsline Hot Chocolate. En väldigt trevlig hane och nu får eventuella valpar anlag för brunt också. Lite kul faktiskt för den som gillar det bäst. Nu hoppas vi på valpar i juni, anmäl gärna ditt intresse. Kanonbra hundar båda två så förutsättningarna är goda!

 
Känner att timmen är sen så det får bli nya berättelser en annan dag även om det fanns mer att förtälja redan nu. Kolla in i nya albumet i galleriet: Elevens val Häst 2010! Väl värt ett besök! På återhörande!


RSS 2.0