Hopptävling 3 april 2011

Denna dag var Alcon och Lovisa anmälda till Clear Round på Ale Ulvstorps Ridklubb. En 40 cm och en 50 cm bana.
Alcon gjorde ett litet stopp på tredje hindret på 40-banan så det blev ingen rosett då, men i nästa klass som var 10 cm högre, blev det en kalasfin runda med fart i!

Foto: Annie Johansson


Deltog i tävlingen gjorde också Emelie Johansson på Långåsens Athena. Detta var Athenas första tävling, det var mycket nerv i den rödhåriga märren men Emelie red henne fantastiskt lugnt och bra och inget hinder revs, dock blev det ett par tvek/stopp som gjorde dem rosettlösa, men en strålande början! Grattis!

Emelie och Athena på framridningen  Foto: Annie Johansson

Jag har ju i tidigare inlägg berättat att Athena bytt ägare och här ses hon med sin nya matte Anna Björkhammar.

Foto: Karin Andersson

Anna har ridit och tränat Athena och kände alltså Athena väl när hon köpte henne. Athena står också kvar hos sin förra ägare, Carina Johansson, och därför kan Emelie, Carinas dotter, också tävla henne. Det är jätteroligt för mig som uppfödare att Athena är i fortsatt goda händer. Anna är dressyrryttare främst och har som så många andra "på äldre dar" kommit på att welsh cob är en underbar ras att växla över till.

Efter tävlingen blev vi bjudna på grillat hemma hos Carina och Glenn. Jättegott! Lovisa och Alcon har bott hos familjen Johansson sedan i fredags så avskedet var som alltid smärtsamt! Till sist kommer en bild på Lovisa när hon rider Långåsens Bianca. Bianca är ju som bekant i Carinas ägo.

Foto: Annie Johansson

RSS 2.0