Nytt År Nya Möjligheter och en Tillbakablick...

Härligt med ett nytt år att se fram emot och samtidigt kan man konstatera i backspegeln att 2009 blev ett bra hästår! Det som har varit mest inspirerande under året som gick var Långåsens Casablancas triss i diplom - Aveldiplom 40 p, Gångartsutmärkelse 49 p och Hopputmärkelse 52 p! Riksfinalen i Falkenberg var en upplevelse -som grädde på moset! I och med Casablancas diplom blev också Pawnee RWC 21 klar för höjning till A.
Treårstest i Nossebro
Stor glädje för oss som uppfödare var det när Långåsens Black Cassio vann valackklassen som enda Guldbelönad sekt D-valack på SWF:s Lokalutställning i Lerum, juni 2009. Domare var Morgan Johnson. Cassio blev också Reserv Bästa Valack alla sektioner den dagen. Bilden är tagen på Grevagården i våras där Cassio visades för kvalitetsboken. Där blev resultatet 38 p, lite synd kanske då detta är en mycket bra och trevlig cob men det skall vara svårt att få genom en hingst tycker jag. Hannah valde att kastrera honom och inte visa fram honom som hingst en gång till, och Guldet som han erhöll några månader senare som valack var inte fy skam det heller! Stolta uppfödare gratulerar till det!
Foto: Stuteri Finnsta
Foto: Stuteri Finnsta

Underbart roligt var det också när vår welsh mountainkille Alcon vann sin klass med 40 p i Tidaholm på Skaraborgs Ponnyavels Stora Utställning i augusti.

Vår dotter Lovisa har också utvecklats mycket tillsammans med Alcon i ridningen och har under året tränat för Jenny Svartholm (främst markarbete och dressyr) samt för Anna Jutestrand Tollbom i hoppning. Det är med glädje man ser detta lilla ekipage, de har ett fint samarbete och Lovisa rider Alcon precis så som man vill se ponnyryttare göra. Med lugn och balans.


I ett svagt ögonblick fick vi för oss att Casablanca skulle säljas. Roligt att ge någon annan möjligheten att förvalta en så fin ponny. Avel går ju också ut på att sälja någon då och då.. Annonser och svar. Kändes inte bra... Ville vi verkligen detta? Med halvt hjärta berättade vi om henne för intressenter och många vänner sa samtidigt: sälj henne inte! Vilken fin ponny för Lovisa och vilket avelssto! Så talade jag med vännen Maud som sa: Du vill inte sälja henne! Vill jag inte? frågade jag. Hur vet du det? Jag hör det mellan raderna, blev svaret. Vad skönt när någon talar om för en vad man vill! Kändes som en stor befrielse och så självklart! Rackarns för dem som var intresserade men som inte kunde bestämma sig innan vi ångrade oss... Tur för oss!

Desdemonas dotterdotter Cabina född 2009 hos Carina Johansson fölmönstrades och erhöll fina 40 p! Roligt när uppfödningarna förärver sig så bra!
 
Samma dag som fölmönstringen var inträffade dock något väldigt tragiskt. Anders mamma, pigg och glad men rullstolsburen pga polio, föll ur sin rullstol och bröt benen på 5 ställen! Hon hade haft en fantastisk dag med sin väninna/svägerska på stan och så händer detta tråkiga senare på eftermiddagen hemmavid. Iréne hamnade på intensiven och låg där i tre veckor med respirator då hennes lungkapacitet var för dålig för denna påfrestning, och till sist sa även hjärtat stopp. Detta förmörkade hösten givetvis och vi saknar henne mycket!
 
Det blev jul trots allt och vinter och snö! Härligt men kanske bevärligt ibland. Dennis som skulle fira jul med oss kom med taxibuss dan före dopparedan och bussen kör i diket! Anders fick ut och dra upp taxin och bogsera ända fram. Vis av skadan planerades det för hemresan några dagar senare. Hur göra? Ingen idé att locka ut taxi på våra vägar något mer. Bättre brödlös än rådlös. Med våra fyrhjulsdrivna bilar brukar inget stoppa oss så varför inte åka ståndsmässigt i hästtransport? En permobil lastar man inte in hursomhelst men i en hästtransport fäller man ju ut landgången...

Gick väldigt bra! Värdinnan (Karin) åkte med som sällskap i transporten och så mötte vi upp färdtjänstbussen i byn! Kanske skulle lägga in färdtjänstanbud?

Vännerna Maud och Anna Enmark gästade oss en härlig januaridag! Anna hade kameran med och passade på att fota hästarna. Sheridan och Brabantio stylade lite extra!
Titta in i galleriet. Nya bilder finns i flera av albumen. Bl a Pawnees, Casablancas, Athenas, Brabantios, Alcons och Sheridans.


Anna lyckades fotografera älgarna som höll sig alldeles i skogskanten och inte brydde sig det minsta om uppståndelsen i hästhagen!

Vi ser med spänning fram emot vad 2010 har i sitt sköte. Desdemona väntar sitt föl i april. Skall det bli ett efterlängtat sto tro? Men som man brukar säga, bara allt går bra så får det bli vad det vill! Casablanca planeras det partner till och egentligen är Pawnee för bra för att gå gall... Mycket hänger på om vi hittar bra hem till våra tvååriga hingstar som förmodligen också kastreras inom den närmaste framtiden.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0