Klövvård

Så var det dags att se över kornas klövar inför utesäsongen. Anders brukar göra det själv men i år anlitade vi Lars Hallqvist som har en bättre verkstol än vi. Betäckningstjuren Dacke skulle nämligen fixa fötterna och när en sådan gosse ska i stolen då får det vara rejäla grejer!

Dacke var emellertid väldigt lugn och fin - en go' gubbe! Men man har inget att sätta emot om Dacke liksom inte vill... Då är det bra med hydrauliska grejer så att det bara åker med.

Till Dackes stora glädje så upptäcktes i samband med verkningen att den, av veterinär nyligen ditsatta, nosringen var av. Måste vara materialfel, och denna flera millimeter stora spricka måste ha irriterat och skavt Dacke i näsan. Här klipper Lars av ringen och Dacke är glad och nöjd. Vi sätter inte dit någon mer. Nu måste det läka i näsan, veterinär hade nämligen piercat på fel ställe också så gamla hålet ska ändå inte användas och nytt kan inte göras innan gamla hålet är läkt. En ring är en falsk trygghet om inte tjuren dagligen hanteras och leds i den som vad tex semin- och betäckningstjurar gör. Dacke får vi hoppas låter sig hanteras ändå i sommar. Han visar prov på gott temperament. En tjur är en tjur dock...

Lars är mycket duktig och nu är alla behövande kor plus Dacke fina om sina klövar!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0